Prodali milion kilograma čokolade

Bez autora
Oct 23 2013

Iako je ova godina bila jako teška za poslovanje, kompanija Nestle u BiH očekuje da će je završiti sa rastom prodaje. Imali smo težak početak godine, ali smo u drugom kvartalu uspjeli da nadoknadimo zaostatak. Sada imamo jedan posto rasta u odnosu na 2012. godinu. Imali smo mnogo projekata, lansiranja novih proizvoda i mislim da je to bio ključno da održimo prodaju na nivou prošlogodišnje, izjavio je direktor Nestlé Adriatic BH Jasmin Kukuljac. Prošlu godinu kompanija je završila sa prodajom 1.054.000 kilograma proizvoda ili oko 25 miliona KM, a ove godine realizacija bi trebalo da iznosi 1.092.000 kilgorama ili oko 25,6 miliona KM. U BiH neće biti promjena u distribuciji proizvoda kompanije Nestle, kao što će se to desiti u slučaju Slovenije početkom 2014. godine.

Prodali milion kilograma čokoladeIako je ova godina bila jako teška za poslovanje, kompanija Nestle u BiH očekuje da će je završiti sa rastom prodaje...

- Imali smo težak početak godine, ali smo u drugom kvartalu uspjeli da nadoknadimo zaostatak. Sada imamo jedan posto rasta u odnosu na 2012. godinu. Imali smo mnogo projekata, lansiranja novih proizvoda i mislim da je to bio ključno da održimo prodaju na nivou prošlogodišnje - izjavio je direktor Nestlé Adriatic BH Jasmin Kukuljac.

On je precizirao da je prošlu godinu kompanija završila sa prodajom 1.054.000 kilograma proizvoda ili oko 25 miliona KM, a ove godine realizacija bi trebalo da iznosi 1.092.000 kilgorama ili oko 25,6 miliona KM.

Kukuljac je kazao da u BiH neće biti promjena u distribuciji proizvoda kompanije Nestle, kao što će se to desiti u slučaju Slovenije početkom 2014. godine. 

- U Sloveniji radimo new route market, odnosno novo poslovanje ka tržištu. Otkazan je distributer koji je već radio u Sloveniji. Pošto je Hrvatska ušla u Evropsku uniju, a nalazi se sat do sat i po vožnje od Slovenije, kompletna distribucija i prodaja prelaze u ruke Nestlea.

Dakle, nećemo više raditi posredstvom distributera, nego direktno. U Sloveniji tri velika kupca drže 85-90 posto prodaje, tako da će i nama sada biti olakšana distribucija. Nestle Adriatic BiH ostaje kao i do sada. Imamo odlične uvjete sa našim distibuterom koji ima četiri skladišta, odnosno poslovnice sa kojima pokriva cijelu BiH.

To je distributer koji prati sve naše zahtjeve, počev od verhaus menadžment sistema do HACCPA-a i poštuje sve što mi tražimo i što je naš standard, ima visoku likvidnost i sa njim smo potpuno zadovoljni, objasnio je Kukuljac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik